Traditioner

Det er dejligt med traditioner og i Børnegården markerer vi forskellige traditioner året rundt, som både børn og voksne glæder sig til.

Barnets fødselsdag

En fødselsdag er en vigtig begivenhed i et barns liv. Derfor festliggøres den også i Børnegården. Sammen med fødselsdagsbarnet hejser vi flag, så alle kan se det er en speciel dag for barnet. På stuen synges der fødselsdagssang og barnet får en lille gave fra børn og voksne på stuen.

Fastelavn

Vi afholder den traditionelle fastelavnsfest med udklædte børn og voksne, tøndeslagning og kåring af katte konge og dronning.

Halloween

Forældrebestyrelsen afholder Halloween den sidste fredag inden d. 31. oktober. Halloween er et udendørs- og eftermiddagsarrangement.Forældrene eller omsorgspersoner sørger for græskar til de børn, der deltager i arrangementet. Forældrebestyrelsen sørger for den (u)hyggelige stemning.

Påskefrokost

Hvert år arrangerer børn og voksne en påskefrokost med lækkert mad på buffet, dug og lys på bordet.

Påskefortælling i Sankt Peders Kirke

Vi tager i Sankt Peders Kirke og hører fortællingen om påsken på en sjov og moderne måde.

Blomsterdag

I maj måned holder hele Børnegården blomsterdag. Alle børn har en blomst med, som enten kommer til at pynte på barnets stue eller bliver plantet ud i bede og krukker på legepladsen.

Fest for kommende skolebørn

Hvert år i juni måned, holder vi fest for de børn, der skal i skole efter sommerferien - og deres forældre. Børnene optræder for forældrene og der vises et power point show af, året der gik. Børnene får diplomer og "afgangshatte". En festlig dag, som I ikke bør gå glip af.

Sankt Hans

I Børnegården har vi hvert år en heks, der skal hjælpes til Bloksbjerg. Der tændes Sankt Hans bål og alle synger vores Sankt Hans sang. Heksen hjælpes af sted og der serveres heksebryg og heksemad.

Bedsteforældredag

En gang om året inviteres der til bedsteforældredag. Børnene ser altid frem til, at vise bedstemor og bedstefar rundt i børnehaven eller vuggestuen.

Julegudstjeneste i Sankt Peders Kirke

Hvert år i december inviteres alle børn og voksne til julegudstjeneste i Sankt Peders kirke. Vi synger salmer, pynter kirkens juletræ og børnene er med til at opføre et krybbespil om Jesus barnet.

Børnejulefrokost

I december måned jules der i hele huset og vi holder en festlig julefrokost med lækker julebuffet, dug og lys på bordet.